Zostań Smakoszem – test menu restauracji!

Finał akcji „Zostań Smakoszem” już za nami! Dziękujemy za zgłoszenia – mieliśmy ich blisko 70! Spośród nich wybraliśmy i zaprosiliśmy 9 osób do testowania karty Menu restauracji „Ogień i Woda”. Wszystkie zaprezentowane dania są dostępne w naszym letnim menu. Uczestnicy mieli do wyboru 2 sety degustacyjne – wegański oraz tradycyjny. Goście otrzymali karty degustacyjne i poprosiliśmy o zapisanie na nich swoich opinii – było miejsce na ocenę smaku, wyglądu oraz aromatu. Jesteśmy właśnie w trakcie podsumowania! Każdy miał okazję testować 7 pozycji.

Set wegański: 

  • Carpacio z jabłka i kalarepki z łękuckim olejem rzepakowym
  • Krem z gruszki i pietruszki
  • Sałaty, ogórkowe tofu, pomidor, cebulka, ogórek, sos vinaigrette
  • Makaron z chwasto-pesto
  • Gryczotto z cebulką, jarmuż, szpinak ze śmietanką roślinną
  • Kompozycja trufli domowej roboty z sałatką owocową
  • Bezsernnik z nerkowców i gruszki

 

Set tradycyjny: 

  • Tatar z suszonych pomidorów z kaszą jaglaną
  • Łękucka zupa rybna
  • Pstrąg z łękuckiej wędzarni, pomidor, cebulka, mix sałat
  • Plińcburger
  • Kaczka luzowana, jabłko, kluski
  • Kompozycja trufli domowej roboty z sałatką owocową
  • Bezsernnik z nerkowców i gruszki

 

Każdemu z uczestników chcieliśmy podziękować za poświęcony czas. Otrzymali od Folwarku drobne zestawy upominkowe w skład których wchodziły prezenty od naszych partnerów – Pigwoniady oraz Mazurskiego Browaru. W każdym zestawie czekał również łękucki olej rzepakowy tłoczony na zimno oraz voucher -15% na usługi SPA. Mamy nadzieję, że smakoszom przypadła nasza kuchnia do gustu i odwiedzą nas ponownie! 

Poprzednie

Następny