Menu restauracji

Restauracja zaprasza w godzinach:

pn- wt- 13:00-20:00
śr-nd- 12:00- 22:00

POBIERZ MENU

REZERWUJ STOLIK: 515 233 784, wew. 2

MENU DZIECIĘCE

ROSÓŁ Z DOMOWYM MAKARONEM – 21 zł

POMIDOROWA Z DOMOWYM MAKARONEM -21 zł

FETTUCINE Z POMIDORAMI I SEREM EMILGRANA – 25 zł

PENNE Z SOSEM BOLOŃSKIM i serem emilgrana – 28 zł

KOTLECIK DROBIOWY z frytkami LUB puree – 28 zł
z mizerią LUB z marchwią z jabłkiem                                  

NALEŚNIKI z twarożkiem i owocami – 26zł
LUB domową konfiturą i owocami LUB nutellą i owocami  

FRYTKI z ketchupem – 11 zł

SAŁATY

SAŁATY MIESZANE ZE SZPARAGAMI I ZIEMNIAKIEM – 36 zł
z gotowanym jajkiem, rzodkiewkami, groszkiem, ziołami z naszego ogrodu oraz z sosem ziołowo-jogurtowym

SAŁATY MIESZANE Z WĘDZONYM PSTRĄGIEM – 38 zł
z grejpfrutem i płatkami migdałów, z musztardowym sosem winegre

SAŁATY MIESZANE Z PLASTRAMI STEKA WOŁOWEGO – 41
z grillowaną cukinią, pomidorkami, perłową cebulką, chipsem z topinamburu i sezamowym sosem winegret

 

PRZYSTAWKI

ZIEMNIAK ZAPIEKANY Z MASŁEM I CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM – 29 zł
z gzikiem, rzodkiewkami, szczypiorem i sałatą sezonową

SZPARAGI Z BUŁKĄ TARTĄ – 38 zł
z pomidorami, łękuckim olejem rzepakowym, pastą truflową i serem emilgrana

ŚLEDŹ MATIAS Z OLEJEM RZEPAKOWYM ŁĘKUCKIM – 40 zł
z czarnym pieprzem i cebulką

CARPACCIO Z TROCI – 41 zł
z limonką i jabłuszkiem kaparowym

TATAR WOŁOWY – 36 zł
z cebulką, ogórkiem konserwowym, pieczarkami marynowanymi i musztardą dijon

LOKALNE SERY ZAGRODOWE – 39 zł
z domowymi konfiturami, jabłkiem i suszonymi owocami

DESKA ŁĘKUCKICH WĘDLIN I MIĘS – 39 zł
z domową konfiturą i chrzanem

 

ZUPY

WEGETARIAŃSKA ZUPA DNIA – 23 zł
o dzisiejszą propozycję zapytaj kelnera

MAZURSKA ZUPA RYBNA – 30 zł
z ryb jeziorowych

ROSÓŁ Z DOMOWYM MAKARONEM – 26 zł
z marchewką i kawałkami kurczaka

PIEROGI I MAKARONY

DOMOWE PAPPARDALLE Z ZIELONYMI WARZYWAMI – 38
z pomidorami, czosnkiem i serem emilgrana

PIEROGI RUSKIE – 32 zł
z cebulą i kwaśną śmietaną

PIEROGI Z MIĘSEM – 32 zł
z cebulą i ogórkiem kiszonym

PIEROGI Z KACZKĄ – 38 zł
z cebulą oraz chutneyem z buraka i jabłka

DANIA GŁÓWNE

SCHABOWE Z BOCZNIAKÓW – 39 zł
z koperkowym puree i mizerią

DUSZONA KAPUSTA – 32
z pomidorami, ziemniaczkami i brokułami gałązkowymi

PLACKI ZIEMNIACZANE – 36 zł
z pomoćką i pomidorkami

PLACKI ZIEMNIACZANE – 46 zł
z sosem borowikowym oraz sałatką z marchewki i cukinii

SANDACZ Z SOSEM ZIOŁOWO- CYTRYNOWYM – 56 zł
z pieczonymi pomidorkami, brokułami gałązkowymi i białą kaszą gryczaną z warzywami

OKONKI W CHRUPIĄCYM CIEŚCIE – 40
z sosem tatarskim i sałatką z białej kapusty

TROĆ Z SOSEM Z BOBU I POMIDORÓW – 46 zł
z olejem łękuckim i szczypiorkowym puree

PIERŚ KURCZAKA KUKURYDZIANEGO Z KOSTKĄ – 52
z sosem ziołowym, domowymi kopytkami i karmelizowanymi marchewkami

KOTLET SCHABOWY Z KOSTKĄ – 52 zł
z pieczonymi ziemniakami, duszoną młodą kapustą z pomidorami i koperkiem

PIECZEŃ Z DZIKA PO MYŚLIWSKU – 65
z wędzoną słoninką z tłuczonymi ziemniakami, belugą i młodymi jarzynami

DESERY

CIASTO DOMOWEGO WYPIEKU  o dzisiejszą propozycję zapytaj kelnera – 21 zł

SERNIK Z CZEKOLADĄ z musem malinowym – 28 zł

TORT BEZOWY z kremem, białą czekoladą sosem i owocami – 26 zł

PIEROGI Z JAGODAMI i słodką śmietaną – 26 zł