Menu restauracji

PRZYSTAWKI

BLINY LITEWSKIE Z POMOĆKĄ I KAWIOREM – 300g – 29 zł
lokalny twaróg / kwaśna śmietana / kawior ze szczupaka

DYMIONY TATAR Z SARNIEJ POLĘDWICY SERWOWANY Z KOSZEM PIECZYWA ŁĘKUCKIEGO – 150g – 39 zł
sos grzybowy / relisz ogórkowy / czerwona cebula / kapary / różowy pieprz / grzanki

DESKA SPECJAŁÓW WIEJSKICH DLA 4 OSÓB – 1200g – 89 zł
własne wędliny / pasztet / kiełbasa / smalec / lokalne sery / ryba w occie / pikle i marynaty

 

ZUPY

WIEJKI ROSÓŁ Z DOMOWYM MAKARONEM – 300g – 14 zł
wieprzowina / boczek wędzony / fasola biała

MAZURSKA KARMUSZKA – 300g- 19 zł
wieprzowina / boczek wędzony / fasola biała

KREM Z KAPUSTY PIECZONEJ Z OLIWĄ ŁĘKUCKĄ I SŁONECZNIKIEM – 300g- 14 zł

DANIA GŁÓWNE

TAGIATELLE ORKISZOWE W SOSIE GRZYBOWYM NA MLEKU RYŻOWYM / ORZECHY WŁOSKIE – 320g – 29 zł

FILET Z JESIOTRA POD KRUSZONKĄ ORZECHOWO-ZIOŁOWĄ / EMULSJA SZPINAKOWO-KORZENNA / PUREE ZIEMNIACZANE Z CHRZANEM / KARMELIZOWANY BURAK – 380g – 62 zł

NOGA GĘSI PEKLOWANA W SOLI SOSNOWEJ / PIKANTNE GRYCZOTTO / MUS Z KABACZKA / SZKLANA GRUSZKA – 450g – 59 zł

GULASZ Z DZIKA NA CZERWONYM WINIE / GRZYBY LEŚNE / PUREE ZIEMNIACZANO-ORZECHOWE / SIANO Z KAPUSTY KISZONEJ – 400g – 56 zł

PLIŃCBURGER W BUŁCE BURACZANEJ: WOŁOWINA / PLACEK ZIEMNIACZANY / CHUTNEY Z CZERWONEJ CEBULI / CHIPS Z BEKONU / POMIDOR / SAŁATA RZYMSKA / SOS TATARSKI / SOS BBQ – 400g – 39 zł

PLACKI ZIEMNIACZANE Z KWAŚNĄ ŚMIETANĄ – 5 szt – 350g – 19 zł

PÓŁMISEK PIEROGÓW – 16 szt – 650g – 39 zł

SIEKANE KOTLECIKI DROBIOWE / DOMOWE KOPYTKA / FASOLKA SZAPARAGOWA – DANIE DLA DZIECI – 350g – 21 zł

SAŁATA CEZAR w trzech wersjach: – 330g

  • Z KURCZAKIEM KUKURYDZIANYM I CHIPSEM Z BEKONU – 37 zł
  • Z FILETEM Z SANDACZA SMAŻONYM SAUTE – 42 zł
  • POMIDOR KOKTAJLOWY / CZERWONA CEBULA / SOS VINAIGRETTE – 32 zł

 

DESERY

CIASTO DNIA  – 120g – 16 zł
o dzisiejszą dostępność zapytaj kelnera

CRUMBLE Z LODAMI WŁASNEGO WYROBU – 270g – 18 zł

Kliknij, żeby pobrać listę alergenów.