Menu restauracji
Restauracja zaprasza w godzinach:
pn- cz- 12:00-20:00
pt-sb- 12:00- 22:00
nd- 12:00- 21:00
MENU DZIECIĘCE
ROSOŁEK DROBIOWY – 21 zł
z domowym makaronem, 200 g
PIEROŻKI SZARLOTKOWE – 26 zł
z kwaśną śmietaną, 5 szt.
NALEŚNIKI – 25 zł
z domową konfiturą lub twarożkiem, 2 szt.
PANIEROWANE KĄSKI DROBIOWE – 29 zł
frytki | mizeria, 280 g
KOTLECIK SCHABOWY – 29 zł
puree ziemniaczane | warzywa na parze, 280 g
SPAGHETTI BOLOGNESE – 32 zł
z mięsem wołowym, 230 g
SAŁATY
SAŁATY MIESZANE Z MARYNOWANYM TOFU – 37 zł
ogórek| pomidor koktajlowy | vinaigrette | granat
RUKOLA Z KOZIM SEREM SOLANKOWYM I MALINAMI – 39 zł
kapary prażone| pomidor koktajlowy |orzech piniowe | balsamico
ROSZPONKA Z KURCZAKIEM, JAJKIEM I ANCHOIS – 42 zł
prażona szynka | czerwona cebula | awokado | ziarna | majonez ziołowy | vinaigrette
GORĄCE POMIDORY KOKTAJLOWE – 34 zł
serwowane w oliwie łękuckiej, bagietką
PRZYSTAWKI
MUS Z OGÓRKA I AWOKADO Z WĘDZONYM PSTRĄGIEM – 36 zł
pistacje | limonka | oliwa szczypiorkowa
LOKALNE SERY KOZIE I ZAGRODOWE – 69 zł
smalec z fasoli | domowa konfitura | miód | pieczywo
NADZIEWANE SKÓKI ZIEMNIACZANE – 29 zł
kozi twarożek | prażona szynka | różowy pieprz | lemon curd
KIEŁBASKA RYBNA – 32 zł
groszek zielony | sos chrzanowy | grzanka
ŁĘKUCKIE WYROBY MIĘSNE – 89 zł
wędzonki | pieczyste | kiełbasy | pasztety | marynaty
ZUPY
TRADYCYJNA ZUPA DNIA – 22 zł
o dzisiejszą propozycję zapytaj kelnera
WEGETARIAŃSKA ZUPA SEZONOWA – 24 zł
o dzisiejszą propozycję zapytaj kelnera
MAZURSKA SOLIANKA RYBNA – 32 zł
okoń| suszone pomidory | kapary | koper | olej sezamowy
BULION Z KACZKI I WOŁOWINY Z JAJKIEM – 27 zł
serwowany z ręcznie wyrabianym makaronem ziołowym i szczypiorem
PIEROGI I PASTY
PODSMAŻANE PIEROGI RUSKIE – 32 zł
tzatziki ze świeżym ogórkiem i cebula marynowana, 6 szt.
PIEROGI Z MIĘTUSEM– 42 zł
serwowane w pikantnym sosem pomidorowym, 6 szt.
PIEROGI NADZIANE KACZKĄ Z KASZĄ GRYCZNĄ – 38 zł
serwowane ze skwarkami I sos owocowy, 6 szt.
PENNE W ORZECHOWYM PESTO – 42 zł
parmezan | prażony orzech włoski | koper
RÓŻOWE PAPPARDELLE – 42 zł
burak | polędwiczka wieprzowa sous-vide
DANIA GŁÓWNE
PIKANTNA SOCZEWICA ZE SZPARAGAMI – 39 zł
bakłażan | chilli | mięta | jogurtowy sos cytrynowy
FILET Z MIĘTUSA W EMULSJI WŁASNEJ – 63 zł
puree ziemniaczane| groszek cukrowy | płatki róż
WĘGORZ SOUS-VIDE – 69 zł
kuskus perłowy | szpinak z czosnkiem | marynowana marchew
PSTRĄG PIECZONY W SOLI MORSKIEJ – 67 zł
ziemniak | pomoćka z pieczoną cytryną | kapary | oliwa
ROLADA Z KACZKI W SOSIE WŁASNYM – 53 zł
kasza gryczana z twarogiem | por sous-vide | mus owocowy
GULASZ Z GĘSICH ŻOŁĄDKÓW – 46 zł
fioletowe puree ziemniaczane | pieczone jabłko z żurawiną
POLICZKI Z JELENIA – 55 zł
pęczak z suszonymi owocami| mus z selera | sos czekoladowo-malinowy
GOLONKA NA ZASMAŻANEJ KAPUŚCIE Z GRZYBAMI – 39 zł
pieczone ziemniaki | ogórek kiszony | musztarda | chrzan
DESKA RYB MAZURSKICH DLA 4 OSÓB – 239 zł
pieczone ziemniaki | ogórek kiszony | musztarda | chrzan
DESKA WIEJSKICH MIĘSC DLA 4 OSÓB – 199 zł
pół kaczki | panierowany schab z kością | szaszłyki drobiowe | łękucka biała kiełbasa zawijana w cukinii | pierogi z kaczką | pieczeń rzymska | piecozne ziemniaki | sos tatarski
DESERY
CIASTO DOMOWEGO WYPIEKU – 21 zł
o dzisiejszą propozycję zapytaj kelnera
UCIERANY SORBET TRUSKAWKOWY – 24 zł
mleko skondensowane | orzechy | mięta
TORCIK PAVLOVA – 26 zł
bita śmietana | sezonowe owoce
SĘKACZ SMAŻONY NA MAŚLE – 34 zł
lody własnego wyrobu | sorbet porzeczkowy | kruszonka orzechowa