Menu restauracji

MENU DZIECIĘCE

ROSOŁEK DROBIOWY – 18 zł
z domowym makaronem

NALEŚNIKI – 24 zł
z domową konfiturą lub twarożkiem

PANIEROWANE KĄSKI DROBIOWE – 28 zł
frytki | mizeria

KOTLECIK SCHABOWY – 29 zł
puree ziemniaczane | warzywa na parze

SAŁATY

SAŁATY MIESZANE Z KOZIM SEREM – 34 zł
burak| orzechy włoskie | vinaigrette | dip wiśniowy

SAŁATY MIESZANE Z MUSEM MANGO
pomidor cherry | cebula marynowana | vinaigrette | bagietka

  • z kurczakiem – 34 zł
  • z sandaczem –  43 zł

SIEKANY PÓŁGĘSEK NA SAŁATCE Z RUKOLI – 43 zł
marynaty: rzodkiew, cebula, pieczarka | borówka | bagietka| olej sezamowy

PRZYSTAWKI

TATAR Z PIECZONEGO BURAKA – 26 zł
karmelizowany groszek | oliwy łękuckie | grzanka

LOKALNE SERY KOZIE I ZAGRODOWE  – 69 zł
smalec z fasoli | domowa komfitura | miód | pieczywo

PASZTET Z WĘDZONEGO PSTRĄGA – 38 zł
seler nariowy | cytryna | pieczywo

ŁĘKUCKIE WYROBY MIĘSNE –  99 zł
wędzonki | pieczyste | kiełbasy | pasztety | marynaty

 

ZUPY

CODZIENNA ZUPA SEZONOWA – 19 zł
o dzisiejszą propozycję zapytaj kelnera

MAZURSKA SOLIANKA RYBNA – 29 zł
sandacz | suszone pomidory | kapary | koper

BULION GĘSIO-WOŁOWY  Z JAJKIEM – 23 zł
serwowany z ręcznie wyrabianym makaronem ziołowym ziołowym

PIEROGI

PODSMAŻANE PIEROGI RUSKIE – 28 zł
s
erwowane ze szczypiorkiem i sosem porowym

PIEROGI Z SANDACZEM – 39 zł
serwowane w pikantnym sosie pomidorowym z jalapeno

PIEROGI Z GĘSINĄ – 39 zł
serwowane ze skwarkami z gęsi, szczypiorkiem i sosem grzybowym

DANIA GŁÓWNE

BOCZNIAKI SMAŻONE W OLIWIE ŁĘKUCKIEJ – 42 zł
dynia marynowana | pomidory cherry | czosnek | sezam

PLACKI ZIEMNIACZANE – 28 zł
pomoćka | pstrąg wędzony | szczypior | śmietana

PSTRĄG PIECZONY W SOLI MORSKIEJ – 64 zł
ziemniak faszerowany pomoćką | szczypior | różowy pieprz

LIN W ŚMIETANIE Z KOPREM – 49 zł
puree ziemniaczane | czerwona kapusta marynowana

GULASZ Z GĘSICH ŻOŁĄDKÓW – 45 zł
pęczak z żurawiną i ziarnami | buraki marynowane

DUSZONY POLIK WOŁOWY – 56 zł
puree ziemniaczane | gruszka z nadzieniem żurawinowym

KLOPS Z DZIKA – 65 zł
kiszka ziemniaczana | smażone grzyby leśne | groszek cukrowy | sos musztardowy

DESKA RYB MAZURSKICH RYB – 239 zł
pstrąg | sandacz | lin | okoń | sielawa | kiszka ziemniaczana | frytki | dipy kaparowy | jogurtowy sos korzenny

DESERY

CIASTO DOMOWEGO WYPIEKU – 19 zł
o dzisiejszą propozycję zapytaj kelnera

ETON MESS – 26 zł
bita śmietana | owoce | bezowa kruszonka | mus owocowy

SĘKACZ SMAŻONY NA MAŚLE – 32 zł
lody własnego wyrobu | sorbet porzeczkowy | kruszonka orzechowa