fbpx

Menu restauracji

Restauracja zaprasza w godzinach:

pn- cz- 12:00-20:00
pt-sb- 12:00- 22:00
nd- 12:00- 21:00

MENU DZIECIĘCE

ROSOŁEK DROBIOWY – 21 zł
z domowym makaronem, 200 g

PIEROŻKI SZARLOTKOWE – 26 zł

z kwaśną śmietaną, 5 szt.

NALEŚNIKI – 25 zł
z domową konfiturą lub twarożkiem, 2 szt.

PANIEROWANE KĄSKI DROBIOWE – 29 zł
frytki | mizeria, 280 g

KOTLECIK SCHABOWY – 29 zł
puree ziemniaczane | warzywa na parze, 280 g

SPAGHETTI BOLOGNESE – 32 zł

z mięsem wołowym, 230 g

SAŁATY

SAŁATY MIESZANE Z MARYNOWANYM TOFU – 37 zł
ogórek| pomidor koktajlowy | vinaigrette | granat

RUKOLA Z KOZIM SEREM SOLANKOWYM I MALINAMI – 39 zł
kapary prażone| pomidor koktajlowy |orzech piniowe | balsamico

ROSZPONKA Z KURCZAKIEM, JAJKIEM I ANCHOIS – 42 zł
prażona szynka | czerwona cebula | awokado | ziarna | majonez ziołowy | vinaigrette 

GORĄCE POMIDORY KOKTAJLOWE – 34 zł
serwowane w oliwie łękuckiej, bagietką 

PRZYSTAWKI

MUS Z OGÓRKA I AWOKADO Z WĘDZONYM PSTRĄGIEM – 36 zł
pistacje | limonka | oliwa szczypiorkowa 

LOKALNE SERY KOZIE I ZAGRODOWE  – 69 zł
smalec z fasoli | domowa konfitura | miód | pieczywo

NADZIEWANE SKÓKI ZIEMNIACZANE – 29 zł
kozi twarożek | prażona szynka | różowy pieprz | lemon curd

KIEŁBASKA RYBNA – 32 zł
groszek zielony | sos chrzanowy | grzanka

ŁĘKUCKIE WYROBY MIĘSNE –  89 zł
wędzonki | pieczyste | kiełbasy | pasztety | marynaty

 

ZUPY

TRADYCYJNA ZUPA DNIA – 22 zł
o dzisiejszą propozycję zapytaj kelnera

WEGETARIAŃSKA ZUPA SEZONOWA – 24 zł
o dzisiejszą propozycję zapytaj kelnera

MAZURSKA SOLIANKA RYBNA – 32 zł
okoń| suszone pomidory | kapary | koper | olej sezamowy

BULION Z KACZKI I WOŁOWINY Z JAJKIEM – 27 zł
serwowany z ręcznie wyrabianym makaronem ziołowym i szczypiorem

PIEROGI I PASTY

PODSMAŻANE PIEROGI RUSKIE – 32 zł
tzatziki ze świeżym ogórkiem i cebula marynowana, 6 szt.

PIEROGI Z MIĘTUSEM– 42 zł
serwowane w pikantnym sosem pomidorowym, 6 szt.

PIEROGI NADZIANE KACZKĄ Z KASZĄ GRYCZNĄ – 38 zł
serwowane ze skwarkami I sos owocowy, 6 szt.

PENNE W ORZECHOWYM PESTO – 42 zł
parmezan | prażony orzech włoski | koper

RÓŻOWE PAPPARDELLE – 42 zł
burak | polędwiczka wieprzowa sous-vide

DANIA GŁÓWNE

PIKANTNA SOCZEWICA ZE SZPARAGAMI – 39 zł
bakłażan | chilli | mięta | jogurtowy sos cytrynowy

FILET Z MIĘTUSA W EMULSJI WŁASNEJ  – 63 zł
puree ziemniaczane| groszek cukrowy | płatki róż

WĘGORZ SOUS-VIDE – 69 zł
kuskus perłowy | szpinak z czosnkiem | marynowana marchew

PSTRĄG PIECZONY W SOLI MORSKIEJ – 67 zł
ziemniak | pomoćka z pieczoną cytryną | kapary | oliwa

ROLADA Z KACZKI W SOSIE WŁASNYM – 53 zł
kasza gryczana z twarogiem | por sous-vide | mus owocowy

GULASZ Z GĘSICH ŻOŁĄDKÓW – 46 zł
fioletowe puree ziemniaczane | pieczone jabłko z żurawiną

POLICZKI Z JELENIA  – 55 zł
pęczak z suszonymi owocami| mus z selera | sos czekoladowo-malinowy

GOLONKA NA ZASMAŻANEJ KAPUŚCIE Z GRZYBAMI – 39 zł
pieczone ziemniaki | ogórek kiszony | musztarda | chrzan

DESKA RYB MAZURSKICH DLA 4 OSÓB – 239 zł
pieczone ziemniaki | ogórek kiszony | musztarda | chrzan

DESKA WIEJSKICH MIĘSC DLA 4 OSÓB – 199 zł
pół kaczki | panierowany
schab z kością | szaszłyki drobiowe | łękucka biała kiełbasa zawijana w cukinii | pierogi z kaczką | pieczeń rzymska | piecozne ziemniaki | sos tatarski

  

DESERY

CIASTO DOMOWEGO WYPIEKU – 21 zł
o dzisiejszą propozycję zapytaj kelnera

UCIERANY SORBET TRUSKAWKOWY – 24 zł
mleko skondensowane | orzechy | mięta

TORCIK PAVLOVA – 26 zł
bita śmietana | sezonowe owoce

SĘKACZ SMAŻONY NA MAŚLE – 34 zł
lody własnego wyrobu | sorbet porzeczkowy | kruszonka orzechowa