MENU DZIECIĘCE
ROSOŁEK DROBIOWY – 18 zł
z domowym makaronem
NALEŚNIKI – 24 zł
z domową konfiturą lub twarożkiem
PANIEROWANE KĄSKI DROBIOWE – 28 zł
frytki | mizeria
KOTLECIK SCHABOWY – 29 zł
puree ziemniaczane | warzywa na parze
SAŁATY
SAŁATY MIESZANE Z KOZIM SEREM – 34 zł
burak| orzechy włoskie | vinaigrette | dip wiśniowy
SAŁATY MIESZANE Z MUSEM MANGO
pomidor cherry | cebula marynowana | vinaigrette | bagietka
- z kurczakiem – 34 zł
- z sandaczem – 43 zł
SIEKANY PÓŁGĘSEK NA SAŁATCE Z RUKOLI – 43 zł
marynaty: rzodkiew, cebula, pieczarka | borówka | bagietka| olej sezamowy
PRZYSTAWKI
TATAR Z PIECZONEGO BURAKA – 26 zł
karmelizowany groszek | oliwy łękuckie | grzanka
LOKALNE SERY KOZIE I ZAGRODOWE – 69 zł
smalec z fasoli | domowa komfitura | miód | pieczywo
PASZTET Z WĘDZONEGO PSTRĄGA – 38 zł
seler nariowy | cytryna | pieczywo
ŁĘKUCKIE WYROBY MIĘSNE – 99 zł
wędzonki | pieczyste | kiełbasy | pasztety | marynaty
ZUPY
CODZIENNA ZUPA SEZONOWA – 19 zł
o dzisiejszą propozycję zapytaj kelnera
MAZURSKA SOLIANKA RYBNA – 29 zł
sandacz | suszone pomidory | kapary | koper
BULION GĘSIO-WOŁOWY Z JAJKIEM – 23 zł
serwowany z ręcznie wyrabianym makaronem ziołowym ziołowym
PIEROGI
PODSMAŻANE PIEROGI RUSKIE – 28 zł
serwowane ze szczypiorkiem i sosem porowym
PIEROGI Z SANDACZEM – 39 zł
serwowane w pikantnym sosie pomidorowym z jalapeno
PIEROGI Z GĘSINĄ – 39 zł
serwowane ze skwarkami z gęsi, szczypiorkiem i sosem grzybowym
DANIA GŁÓWNE
BOCZNIAKI SMAŻONE W OLIWIE ŁĘKUCKIEJ – 42 zł
dynia marynowana | pomidory cherry | czosnek | sezam
PLACKI ZIEMNIACZANE – 28 zł
pomoćka | pstrąg wędzony | szczypior | śmietana
PSTRĄG PIECZONY W SOLI MORSKIEJ – 64 zł
ziemniak faszerowany pomoćką | szczypior | różowy pieprz
LIN W ŚMIETANIE Z KOPREM – 49 zł
puree ziemniaczane | czerwona kapusta marynowana
GULASZ Z GĘSICH ŻOŁĄDKÓW – 45 zł
pęczak z żurawiną i ziarnami | buraki marynowane
DUSZONY POLIK WOŁOWY – 56 zł
puree ziemniaczane | gruszka z nadzieniem żurawinowym
KLOPS Z DZIKA – 65 zł
kiszka ziemniaczana | smażone grzyby leśne | groszek cukrowy | sos musztardowy
DESKA RYB MAZURSKICH RYB – 239 zł
pstrąg | sandacz | lin | okoń | sielawa | kiszka ziemniaczana | frytki | dipy kaparowy | jogurtowy sos korzenny
DESERY
CIASTO DOMOWEGO WYPIEKU – 19 zł
o dzisiejszą propozycję zapytaj kelnera
ETON MESS – 26 zł
bita śmietana | owoce | bezowa kruszonka | mus owocowy
SĘKACZ SMAŻONY NA MAŚLE – 32 zł
lody własnego wyrobu | sorbet porzeczkowy | kruszonka orzechowa