fbpx

Menu restauracji

MENU DZIECIĘCE

ROSOŁEK DROBIOWY – 19 zł
z domowym makaronem

NALEŚNIKI – 24 zł
z domową konfiturą lub twarożkiem

PANIEROWANE KĄSKI DROBIOWE – 31 zł
frytki | mizeria

KOTLECIK SCHABOWY – 29 zł
puree ziemniaczane | warzywa na parze

SAŁATY

SAŁATY MIESZANE Z KOZIM SEREM – 36 zł
burak| orzechy włoskie | vinaigrette | dip wiśniowy

SAŁATY MIESZANE Z KURCZAKIEM I MUSEM MANGO – 36 zł
pomidor cherry | cebula marynowana | vinaigrette | bagietka

SIEKANY PÓŁGĘSEK NA SAŁATCE Z RUKOLI – 43 zł
marynaty | borówka | bagietka| olej sezamowy

PRZYSTAWKI

TATAR Z PIECZONEGO BURAKA – 29 zł
karmelizowany groszek | oliwy łękuckie | grzanka

LOKALNE SERY KOZIE I ZAGRODOWE  – 69 zł
smalec z fasoli | domowa konfitura | miód | pieczywo

KIEŁBASKA RYBNA – 34 zł
groszek zielony | sos chrzanowy | grzanka

ŁĘKUCKIE WYROBY MIĘSNE –  99 zł
wędzonki | pieczyste | kiełbasy | pasztety | marynaty

 

ZUPY

CODZIENNA ZUPA SEZONOWA – 21 zł
o dzisiejszą propozycję zapytaj kelnera

MAZURSKA SOLIANKA RYBNA – 29 zł
okoń| suszone pomidory | kapary | koper

BULION GĘSIO-WOŁOWY  Z JAJKIEM – 25 zł
serwowany z ręcznie wyrabianym makaronem ziołowym

PIEROGI

PODSMAŻANE PIEROGI RUSKIE – 29 zł
s
erwowane ze szczypiorkiem i sosem porowym

PIEROGI Z MIĘTUSEM– 39 zł
serwowane w pikantnym sosem pomidorowym

PIEROGI Z GĘSINĄ – 39 zł
serwowane ze skwarkami, szczypiorkiem i sosem grzybowym

DANIA GŁÓWNE

BOCZNIAKI SMAŻONE W OLIWIE ŁĘKUCKIEJ – 42 zł
dynia marynowana | pomidory cherry | czosnek | sezam

SPAGHETTI W ORZECHOWYM PESTO – 39 zł
parmezan| prażony orzech włoski | koper

PLACKI ZIEMNIACZANE PO MAZURSKU – 32 zł
pomoćka | pstrąg wędzony | szczypior | śmietana

PSTRĄG PIECZONY W SOLI MORSKIEJ – 65 zł
ziemniak | pomoćka | szczypior | różowy pieprz

SMAŻONY MIĘTUS W ESENCJI WŁASNEJ – 62 zł
puree ziemniaczane | strączki groszku cukrowego

LIN W ŚMIETANIE Z KOPREM – 54 zł
kuskus perłowy | czosnek | szpinak | marchew | cukinia

GULASZ Z GĘSICH ŻOŁĄDKÓW – 49 zł
pęczak z żurawiną i ziarnami | buraki marynowane

DUSZONY POLIK WOŁOWY – 58 zł
fioletowe puree ziemniaczane | gruszka z nadzieniem żurawinowym

KLOPS Z DZIKA – 67 zł
kiszka ziemniaczana | smażone grzyby leśne | groszek cukrowy | sos musztardowy

DESERY

CIASTO DOMOWEGO WYPIEKU – 21 zł
o dzisiejszą propozycję zapytaj kelnera

TORCIK PAVLOVA – 26 zł
bita śmietana | sezonowe owoce

SĘKACZ SMAŻONY NA MAŚLE – 34 zł
lody własnego wyrobu | sorbet porzeczkowy | kruszonka orzechowa

Translate »