Finał akcji „Zostań Smakoszem” już za nami! Dziękujemy za zgłoszenia – mieliśmy ich blisko 70! Spośród nich wybraliśmy i zaprosiliśmy 9 osób do testowania karty Menu restauracji „Ogień i Woda”. Wszystkie zaprezentowane dania są dostępne w naszym letnim menu. Uczestnicy mieli do wyboru 2 sety degustacyjne – wegański oraz tradycyjny. Goście otrzymali karty degustacyjne i poprosiliśmy o zapisanie na nich swoich opinii – było miejsce na ocenę smaku, wyglądu oraz aromatu. Jesteśmy właśnie w trakcie podsumowania! Każdy miał okazję testować 7 pozycji.
Set wegański:
- Carpacio z jabłka i kalarepki z łękuckim olejem rzepakowym
- Krem z gruszki i pietruszki
- Sałaty, ogórkowe tofu, pomidor, cebulka, ogórek, sos vinaigrette
- Makaron z chwasto-pesto
- Gryczotto z cebulką, jarmuż, szpinak ze śmietanką roślinną
- Kompozycja trufli domowej roboty z sałatką owocową
- Bezsernnik z nerkowców i gruszki
Set tradycyjny:
- Tatar z suszonych pomidorów z kaszą jaglaną
- Łękucka zupa rybna
- Pstrąg z łękuckiej wędzarni, pomidor, cebulka, mix sałat
- Plińcburger
- Kaczka luzowana, jabłko, kluski
- Kompozycja trufli domowej roboty z sałatką owocową
- Bezsernnik z nerkowców i gruszki
Każdemu z uczestników chcieliśmy podziękować za poświęcony czas. Otrzymali od Folwarku drobne zestawy upominkowe w skład których wchodziły prezenty od naszych partnerów – Pigwoniady oraz Mazurskiego Browaru. W każdym zestawie czekał również łękucki olej rzepakowy tłoczony na zimno oraz voucher -15% na usługi SPA. Mamy nadzieję, że smakoszom przypadła nasza kuchnia do gustu i odwiedzą nas ponownie!
Najnowsze komentarze