Menu restauracji

Rezerwacja stolików: (87) 428 40 59, wew. 2
POBIERZ MENU

 Nasza restauracja działa niemal codziennie od godziny 13.00. Warto jednak zadzwonić wcześniej i zarezerwować stolik: 515 233 784, wew. 2

MENU DZIECIĘCE

ROSÓŁ Z DOMOWYM MAKARONEM – 21 zł

SPAGHETTI Z SOSEM BOLOŃSKIM I PARMEZANEM– 28 zł

KĄSKI DROBIOWE z frytkami – 28 zł
z mizerią 

NALEŚNIKI z twarożkiem i owocami – 26zł
LUB domową konfiturą i owocami LUB nutellą i owocami  

FRYTKI z ketchupem – 11 zł

SAŁATY

SAŁATY MIESZANE Z PIECZONYM BURAKIEM  – 32 zł
z serem zagrodowym i orzechami ziemnymi, podawane z grzanką

SAŁATY MIESZANE Z PLASTRAMI STEKA WOŁOWEGO – 44
z cukinią marynowaną, pomidorkami koktajlowymi, perłową cebulą, sezamowym sosem winegret, podawane z grzanką

 

PRZYSTAWKI

TATAR Z SUSZONYCH POMIDORÓW – 28 zł
z marynowanymi grzybami leśnymi, majonezem bazyliowym i oliwą szczypiorkową

TATAR WOŁOWY – 36 zł
z cebulką, ogórkiem konserwowym, marynowanymi grzybami leśnymi i musztardą dijon

BAKŁAŻAN W PANKO – 28 zł
z warzywnym demi glace

LOKALNE SERY ZAGRODOWE – 69 zł
z konfiturą z żurawiny, jabłkiem, oliwkami, winogronami i orzechami włoskimi

DESKA SWOJSKICH WĘDLIN I MIĘS – 49 zł
z marynowanymi grzybami leśnymi, śliwką, ogórkiem konserwowym i chrzanem

DESKA ŁĘKUCKICH WĘDLIN I MIĘS – 99 zł
wędliny, sery zagrodowe, marynaty, konfitura z żurawiny, jabłko, oliwki, winogrona, chrzan, orzechy włoskie

 

ZUPY

ROSÓŁ Z KOŁDUNAMI – 28 zł
z marchewką

MAZURSKA ZUPA RYBNA – 32 zł
z ryb jeziorowych

  PIEROGI

PIEROGI Z TWAROGIEM – 26 zł
i słodką śmietanką

PIEROGI Z DYNIĄ, SEREM KOZIM I RICOTTĄ – 34 zł
lekko podsmażane na maśle palonym

PIEROGI RUSKIE – 32 zł
z cebulą i kwaśną śmietaną

PIEROGI Z KACZKĄ – 38 zł
z cebulką oraz chutneyem z buraka i jabłka

PIEROGI Z MIĘSEM – 36 zł
z cebulką, sałatką z ogórka kiszonego i marynowanymi grzybami leśnymi

PIEROGI Z SANDACZEM– 42 zł
z sosem cytrynowym

DANIA GŁÓWNE

PLACKI ZIEMNIACZANE – 30 zł
ze śmietaną

PLACKI ZIEMNIACZANE – 35 zł
z pomoćką i i warzywami julienne

PLACKI ZIEMNIACZANE – 42 zł
z gulaszem z dzika i wieprza

BOCZNIAKI W CHRUPIĄCEJ PANIERCE – 35 zł
z koperkowym purée i warzywami julienne

PIERŚ KURCZAKA KUKURYDZIANEGO Z KOSTKĄ – 49
z domowymi kopytkami w sosie ziołowym i karmelizowanymi marchewkami

KOTLET SCHABOWY Z KOSTKĄ – 54 zł
z ziemniakami opiekanymi, zasmażaną kiszoną kapustą z pomidorami i koperkiem

OKONKI – 52
z frytkami, sosem tatarskim i sałatką z marynowanej białej kapusty

SANDACZ SMAŻONY – 56 zł
 z purée z kapusty kiszonej i sosem z grzybów leśnych

PSTRĄG PIECZONY W CAŁOŚCI – 72 zł
w soli morskiej z opiekanymi ziemniakami

DESERY

CIASTO DOMOWEGO WYPIEKU  o dzisiejszą propozycję zapytaj kelnera – 21 zł

SĘKACZ SMAŻONY z gałką lodów, marynowaną śliwką i karmelizowanym jabłkiem – 32 zł

BEZA z bitą śmietaną i owocami – 26 zł

CRUMBLE Z OWOCAMI z gałką lodów  – 24 zł