Nasza restauracja po sezonie działa w wybranych terminach. Warto zadzwonić wcześniej i zapytać o dostępność stolików: 515 233 784, wew. 2
MENU DZIECIĘCE
ROSÓŁ Z DOMOWYM MAKARONEM – 21 zł
SPAGHETTI Z SOSEM BOLOŃSKIM I PARMEZANEM– 28 zł
KĄSKI DROBIOWE z frytkami – 28 zł
z mizerią
NALEŚNIKI z twarożkiem i owocami – 26zł
LUB domową konfiturą i owocami LUB nutellą i owocami
FRYTKI z ketchupem – 11 zł
SAŁATY
SAŁATY MIESZANE Z PIECZONYM BURAKIEM – 32 zł
z serem zagrodowym i orzechami ziemnymi, podawane z grzanką
SAŁATY MIESZANE Z PLASTRAMI STEKA WOŁOWEGO – 44 zł
z cukinią marynowaną, pomidorkami koktajlowymi, perłową cebulą, sezamowym sosem winegret, podawane z grzanką
PRZYSTAWKI
TATAR Z SUSZONYCH POMIDORÓW – 28 zł
z marynowanymi grzybami leśnymi, majonezem bazyliowym i oliwą szczypiorkową
TATAR WOŁOWY – 36 zł
z cebulką, ogórkiem konserwowym, marynowanymi grzybami leśnymi i musztardą dijon
BAKŁAŻAN W PANKO – 28 zł
z warzywnym demi glace
LOKALNE SERY ZAGRODOWE – 69 zł
z konfiturą z żurawiny, jabłkiem, oliwkami, winogronami i orzechami włoskimi
DESKA SWOJSKICH WĘDLIN I MIĘS – 49 zł
z marynowanymi grzybami leśnymi, śliwką, ogórkiem konserwowym i chrzanem
DESKA ŁĘKUCKICH WĘDLIN I MIĘS – 99 zł
wędliny, sery zagrodowe, marynaty, konfitura z żurawiny, jabłko, oliwki, winogrona, chrzan, orzechy włoskie
ZUPY
ROSÓŁ Z KOŁDUNAMI – 28 zł
z marchewką
MAZURSKA ZUPA RYBNA – 32 zł
z ryb jeziorowych
PIEROGI
PIEROGI Z TWAROGIEM – 26 zł
i słodką śmietanką
PIEROGI Z DYNIĄ, SEREM KOZIM I RICOTTĄ – 34 zł
lekko podsmażane na maśle palonym
PIEROGI RUSKIE – 32 zł
z cebulą i kwaśną śmietaną
PIEROGI Z KACZKĄ – 38 zł
z cebulką oraz chutneyem z buraka i jabłka
PIEROGI Z MIĘSEM – 36 zł
z cebulką, sałatką z ogórka kiszonego i marynowanymi grzybami leśnymi
PIEROGI Z SANDACZEM– 42 zł
z sosem cytrynowym
DANIA GŁÓWNE
PLACKI ZIEMNIACZANE – 30 zł
ze śmietaną
PLACKI ZIEMNIACZANE – 35 zł
z pomoćką i i warzywami julienne
PLACKI ZIEMNIACZANE – 42 zł
z gulaszem z dzika i wieprza
BOCZNIAKI W CHRUPIĄCEJ PANIERCE – 35 zł
z koperkowym purée i warzywami julienne
PIERŚ KURCZAKA KUKURYDZIANEGO Z KOSTKĄ – 49 zł
z domowymi kopytkami w sosie ziołowym i karmelizowanymi marchewkami
KOTLET SCHABOWY Z KOSTKĄ – 54 zł
z ziemniakami opiekanymi, zasmażaną kiszoną kapustą z pomidorami i koperkiem
OKONKI – 52 zł
z frytkami, sosem tatarskim i sałatką z marynowanej białej kapusty
SANDACZ SMAŻONY – 56 zł
z purée z kapusty kiszonej i sosem z grzybów leśnych
PSTRĄG PIECZONY W CAŁOŚCI – 72 zł
w soli morskiej z opiekanymi ziemniakami
DESERY
CIASTO DOMOWEGO WYPIEKU o dzisiejszą propozycję zapytaj kelnera – 21 zł
SĘKACZ SMAŻONY z gałką lodów, marynowaną śliwką i karmelizowanym jabłkiem – 32 zł
BEZA z bitą śmietaną i owocami – 26 zł
CRUMBLE Z OWOCAMI z gałką lodów – 24 zł