Z okazji otwarcia Folwarku przygotowaliśmy wyjątkowy program. Zgodnie z duchem aktywnej rekreacji, tak charakterystycznym dla Folwarku Łękuk, dzień rozpoczął się imprezą biegową.

Akcja „Zakochani w biegu”, czyli druga edycja sportowych zmagań dla par i nie tylko, była wstępem do dalszych uroczystości – bankietu oraz Balu Żywiołów w Restauracji „Ogień i woda” z muzyką zespołu Martinz Band i pokazem tańca z ogniem w wykonaniu JAMY ze Starych Juch.

Zaproszeni na bankiet goście wzięli udział w podróży do źródeł: czym jest Folwark Łękuk, dlaczego powstał i w jakim kierunku będzie się rozwijał? Przybyli przedstawiciele władz samorządowych, media oraz nasi przyjaciele od początku wspierający projekt. Wstęgę przecięli jednocześnie Panowie: senator Marek Konopka, Starosta Powiatu Giżyckiego Wacław J. Strażewicz, wójt Gminy Wydminy Radosław Król oraz zasłużony dla Folwarku – Eugeniusz Przyłucki.

Pan senator Marek Konopka docenił ogrom pracy, jaki włożyliśmy w powstanie Folwarku, nazywając nowy obiekt „niezwykłym miejscem na mapie Mazur”.

Bal Żywiołów, okraszony ognistym menu autorstwa naszego nowego szefa kuchni, trwał niemal do białego rana. Obok wirujących na parkiecie par, na salę kolejno wnoszono nietuzinkowe przystawki na czele z faszerowanym szczupakiem w odsłonie kuchni fusion.

otwarcie_2 otwarcie_9 8(1)otwarcie_4otwarcie_3 florrencja_4florrencja_19Foodstuff 2014 - 01

podobne oferty